Johnnie Walker
Gold Label Reserve
Johnnie Walker Gold Label Reserve to luksusowe połączenie szkockich whisky z regionów Speyside i Highland. Ich aksamitny smak idealnie współgra z kompozycją wanilii i świeżych owoców, a całość otulają przyjemne nuty miodu. Złocista etykieta stanowi hołd dla destylarni Clynelish, wytwarzającej whisky na bazie wody z okolic wzgórz Kildonan Hills, które słyną z pokładów złota.
Keep Walking
AROMAT
owocowo-słodki
SMAK
słodki, owocowy, z wyraźnym posmakiem miodu i przypraw
FINISZ
rozgrzewający, cytrusowy i nieco dymny
Johnnie Gold Fashioned
SKŁADNIKI
- 40 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve
- 5 ml syropu cukrowego
- kropla dowolnego bittersa
- skórka cytryny lub pomarańczy
- lód
PRZYGOTOWANIE
- Wrzuć kostki lodu do dużej szklanki. Dodaj 40 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve i 5 ml syropu cukrowego.
- Dodaj kroplę bittersa.
- Całość zamieszaj.
- Skręć skórkę cytryny lub pomarańczy nad szklanką, by wydobyć jej aromat.
SKŁADNIKI
- 40 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve
- 5 ml syropu cukrowego
- kropla dowolnego bittersa
- skórka cytryny lub pomarańczy
- lód
PRZYGOTOWANIE
- Wrzuć kostki lodu do dużej szklanki. Dodaj 40 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve i 5 ml syropu cukrowego.
- Dodaj kroplę bittersa.
- Całość zamieszaj.
- Skręć skórkę cytryny lub pomarańczy nad szklanką, by wydobyć jej aromat.
Johnnie Rob Roy
SKŁADNIKI
- 40 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve
- 20 ml słodkiego wermutu
- 2 krople dowolnego bittersa
- skórka pomarańczy
- (opcjonalnie) kandyzowana wiśnia do dekoracji
- lód
PRZYGOTOWANIE
- Do szklanki wypełnionej lodem wlej 40 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve i 20 ml wermutu.
- Dodaj 2 krople bittersa. Całość dokładnie wymieszaj.
- Przelej drink bez lodu do drugiej szklanki.
- Skręć skórkę pomarańczy nad szklanką, by wydobyć jej aromat.
- Całość ozdób skórką pomarańczy lub kandyzowaną wiśnią.
SKŁADNIKI
- 40 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve
- 20 ml słodkiego wermutu
- 2 krople dowolnego bittersa
- skórka pomarańczy
- (opcjonalnie) kandyzowana wiśnia do dekoracji
- lód
PRZYGOTOWANIE
- Do szklanki wypełnionej lodem wlej 40 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve i 20 ml wermutu.
- Dodaj 2 krople bittersa. Całość dokładnie wymieszaj.
- Przelej drink bez lodu do drugiej szklanki.
- Skręć skórkę pomarańczy nad szklanką, by wydobyć jej aromat.
- Całość ozdób skórką pomarańczy lub kandyzowaną wiśnią.
CHCESZ ODKRYĆ SWÓJ SMAK WHISKY?
KLIKNIJ I ROZWIĄŻ NASZ QUIZ