Johnnie Walker

Gold Label Reserve

Johnnie Walker Gold Label Reserve to luksusowe połączenie szkockich whisky z regionów Speyside i Highland. Ich aksamitny smak idealnie współgra z kompozycją wanilii i świeżych owoców, a całość otulają przyjemne nuty miodu. Złocista etykieta stanowi hołd dla destylarni Clynelish, wytwarzającej whisky na bazie wody z okolic wzgórz Kildonan Hills, które słyną z pokładów złota.

Keep Walking

AROMAT

owocowo-słodki

SMAK

słodki, owocowy, z wyraźnym posmakiem miodu i przypraw

FINISZ

rozgrzewający, cytrusowy i nieco dymny

Butelka Gold Reserve Przepis1

Johnnie Gold Fashioned

SKŁADNIKI

  • 40 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve
  • 5 ml syropu cukrowego
  • kropla dowolnego bittersa
  • skórka cytryny lub pomarańczy
  • lód

PRZYGOTOWANIE

  1. Wrzuć kostki lodu do dużej szklanki. Dodaj 40 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve i 5 ml syropu cukrowego.
  2. Dodaj kroplę bittersa.
  3. Całość zamieszaj.
  4. Skręć skórkę cytryny lub pomarańczy nad szklanką, by wydobyć jej aromat.

SKŁADNIKI

  • 40 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve
  • 5 ml syropu cukrowego
  • kropla dowolnego bittersa
  • skórka cytryny lub pomarańczy
  • lód

PRZYGOTOWANIE

  1. Wrzuć kostki lodu do dużej szklanki. Dodaj 40 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve i 5 ml syropu cukrowego.
  2. Dodaj kroplę bittersa.
  3. Całość zamieszaj.
  4. Skręć skórkę cytryny lub pomarańczy nad szklanką, by wydobyć jej aromat.

Johnnie Rob Roy

SKŁADNIKI

  • 40 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve
  • 20 ml słodkiego wermutu
  • 2 krople dowolnego bittersa
  • skórka pomarańczy
  • (opcjonalnie) kandyzowana wiśnia do dekoracji
  • lód

PRZYGOTOWANIE

  1. Do szklanki wypełnionej lodem wlej 40 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve i 20 ml wermutu.
  2. Dodaj 2 krople bittersa. Całość dokładnie wymieszaj.
  3. Przelej drink bez lodu do drugiej szklanki.
  4. Skręć skórkę pomarańczy nad szklanką, by wydobyć jej aromat.
  5. Całość ozdób skórką pomarańczy lub kandyzowaną wiśnią.
Butelka Gold Reserve Przepis2

SKŁADNIKI

  • 40 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve
  • 20 ml słodkiego wermutu
  • 2 krople dowolnego bittersa
  • skórka pomarańczy
  • (opcjonalnie) kandyzowana wiśnia do dekoracji
  • lód

PRZYGOTOWANIE

  1. Do szklanki wypełnionej lodem wlej 40 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve i 20 ml wermutu.
  2. Dodaj 2 krople bittersa. Całość dokładnie wymieszaj.
  3. Przelej drink bez lodu do drugiej szklanki.
  4. Skręć skórkę pomarańczy nad szklanką, by wydobyć jej aromat.
  5. Całość ozdób skórką pomarańczy lub kandyzowaną wiśnią.
CHCESZ ODKRYĆ SWÓJ SMAK WHISKY?
KLIKNIJ I ROZWIĄŻ NASZ QUIZ