Johnnie Walker

Double black

Szkocka Johnnie Walker Double Black to odważna, niepokorna krewna Johnnie Walker Black Label. Jej bazę stanowią dojrzałe, dymne whisky zbożowe oraz single malt. Intensywny i dymny smak zostaje przełamany lekkimi nutami jabłek, gruszek i skórki pomarańczy, a kremowa wanila z przyprawami dodaje całości subtelnej słodyczy.

Keep Walking

AROMAT

słodki, nieco dymny, z wyczuwalnym pikantnym aromatem

SMAK

bogaty, torfowy, z nutami suszonych owoców i kremowej wanilii

FINISZ

mocny, długi, rozgrzewający

Butelka Double Black Label Przepis1

Neat

SKŁADNIKI

  • 40 ml Johnnie Walker Double Black
  • 250 ml lodowatej wodyw szklance obok

PRZYGOTOWANIE

  1. Wlej 40 ml Johnnie Walker Double Black do szklanki.
  2. Przygotuj drugą szklankę i wlej do niej bardzo zimną wodę.
  3. Pij wodę przed każdym łykiem Johnnie Walker Double, żeby przygotować podniebienie na pełnię smakowych doznań.

SKŁADNIKI

  • 40 ml Johnnie Walker Double Black
  • 250 ml lodowatej wodyw szklance obok

PRZYGOTOWANIE

  1. Wlej 40 ml Johnnie Walker Double Black do szklanki.
  2. Przygotuj drugą szklankę i wlej do niej bardzo zimną wodę.
  3. Pij wodę przed każdym łykiem Johnnie Walker Double, żeby przygotować podniebienie na pełnię smakowych doznań.

Penicilin

SKŁADNIKI

  • 40 ml Johnnie Walker Double Black
  • 10 ml syropu imbirowego
  • 10 ml syropy miodowego
  • 25 ml soku z cytryny
  • 2 krople dowolnego bittersa
  • świeży lub kandyzowany imbir do dekoracji
  • lód

PRZYGOTOWANIE

  1. Do shakera wypełnionego lodem wlej 40 ml Johnnie Walker DB, 10 ml likieru imbirowego, 10 ml syropu miodowego, 25 ml soku z cytryny i 2 krople bittersa.
  2. Potrząsaj przez 5-7 sekund.
  3. Przygotuj szklankę typu tumbler (niska szklanka do whisky) i włóż do niej kostki lodu.
  4. Przelej drink bez lodu do szklanki.
  5. Udekoruj plasterkiem świeżego lub kandyzowanego imbiru.
Butelka Double Black Label Przepis2

SKŁADNIKI

  • 40 ml Johnnie Walker Double Black
  • 10 ml syropu imbirowego
  • 10 ml syropy miodowego
  • 25 ml soku z cytryny
  • 2 krople dowolnego bittersa
  • świeży lub kandyzowany imbir do dekoracji
  • lód

PRZYGOTOWANIE

  1. Do shakera wypełnionego lodem wlej 40 ml Johnnie Walker DB, 10 ml likieru imbirowego, 10 ml syropu miodowego, 25 ml soku z cytryny i 2 krople bittersa.
  2. Potrząsaj przez 5-7 sekund.
  3. Przygotuj szklankę typu tumbler (niska szklanka do whisky) i włóż do niej kostki lodu.
  4. Przelej drink bez lodu do szklanki.
  5. Udekoruj plasterkiem świeżego lub kandyzowanego imbiru.
CHCESZ ODKRYĆ SWÓJ SMAK WHISKY?
KLIKNIJ I ROZWIĄŻ NASZ QUIZ