Johnnie Walker
Double black
Szkocka Johnnie Walker Double Black to odważna, niepokorna krewna Johnnie Walker Black Label. Jej bazę stanowią dojrzałe, dymne whisky zbożowe oraz single malt. Intensywny i dymny smak zostaje przełamany lekkimi nutami jabłek, gruszek i skórki pomarańczy, a kremowa wanila z przyprawami dodaje całości subtelnej słodyczy.
Keep Walking
AROMAT
słodki, nieco dymny, z wyczuwalnym pikantnym aromatem
SMAK
bogaty, torfowy, z nutami suszonych owoców i kremowej wanilii
FINISZ
mocny, długi, rozgrzewający
Neat
SKŁADNIKI
- 40 ml Johnnie Walker Double Black
- 250 ml lodowatej wodyw szklance obok
PRZYGOTOWANIE
- Wlej 40 ml Johnnie Walker Double Black do szklanki.
- Przygotuj drugą szklankę i wlej do niej bardzo zimną wodę.
- Pij wodę przed każdym łykiem Johnnie Walker Double, żeby przygotować podniebienie na pełnię smakowych doznań.
SKŁADNIKI
- 40 ml Johnnie Walker Double Black
- 250 ml lodowatej wodyw szklance obok
PRZYGOTOWANIE
- Wlej 40 ml Johnnie Walker Double Black do szklanki.
- Przygotuj drugą szklankę i wlej do niej bardzo zimną wodę.
- Pij wodę przed każdym łykiem Johnnie Walker Double, żeby przygotować podniebienie na pełnię smakowych doznań.
Penicilin
SKŁADNIKI
- 40 ml Johnnie Walker Double Black
- 10 ml syropu imbirowego
- 10 ml syropy miodowego
- 25 ml soku z cytryny
- 2 krople dowolnego bittersa
- świeży lub kandyzowany imbir do dekoracji
- lód
PRZYGOTOWANIE
- Do shakera wypełnionego lodem wlej 40 ml Johnnie Walker DB, 10 ml likieru imbirowego, 10 ml syropu miodowego, 25 ml soku z cytryny i 2 krople bittersa.
- Potrząsaj przez 5-7 sekund.
- Przygotuj szklankę typu tumbler (niska szklanka do whisky) i włóż do niej kostki lodu.
- Przelej drink bez lodu do szklanki.
- Udekoruj plasterkiem świeżego lub kandyzowanego imbiru.
SKŁADNIKI
- 40 ml Johnnie Walker Double Black
- 10 ml syropu imbirowego
- 10 ml syropy miodowego
- 25 ml soku z cytryny
- 2 krople dowolnego bittersa
- świeży lub kandyzowany imbir do dekoracji
- lód
PRZYGOTOWANIE
- Do shakera wypełnionego lodem wlej 40 ml Johnnie Walker DB, 10 ml likieru imbirowego, 10 ml syropu miodowego, 25 ml soku z cytryny i 2 krople bittersa.
- Potrząsaj przez 5-7 sekund.
- Przygotuj szklankę typu tumbler (niska szklanka do whisky) i włóż do niej kostki lodu.
- Przelej drink bez lodu do szklanki.
- Udekoruj plasterkiem świeżego lub kandyzowanego imbiru.
CHCESZ ODKRYĆ SWÓJ SMAK WHISKY?
KLIKNIJ I ROZWIĄŻ NASZ QUIZ